Mainmenu

Noël Cochin (1622)

man / Frans
Kwalificaties
schilder, tekenaar, kopiist
Nationaliteit/school
Frans
Geboren
Troyes 1622-06-22
doopdatum
Overleden
Venetië 1695
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Rome 1647
    ca. 1647; André Félibien, aanwezig in Rome van 1647 tot 1649, laat aldaar landschappen van Giovanni Battista Viola door Cochin kopieëren. Félibien deelt mede dat Cochin later naar Venetië is verhuisd; daar wordt voor het eerst in 1655 melding van hem gemaakt
  • Venetië 1655 - 1695
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
historie (als genre), landschap (als genre), christelijk religieuze voorstelling
Opmerkingen
een grote partij tekeningen van Cochin ging bij een brand in 1720 verloren
Ingevoerd op: 1997-11-11; Laatste wijziging: 2019-10-21

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?