Mainmenu

Galerie Raam '75

groep / Nederlands
Kwalificaties
kunstenaarsintitiatief
Raam '75 is van een groep gevestigde kunstenaars zelf 'die het lot in eigen hand nemen'. Ze verkopen hun eigen kunst, trekken het galerie-aandeel van de prijs af en reserveren een deel om het Raam open te houden (Het Parool, 29 april 1976).
Nationaliteit/school
Nederlands
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
De galerie in de Amsterdamse binnenstad streeft een nieuwe verhouding na tussen kunstenaar en koper. De initiatiefnemers van de galerie zijn Frank Lodeizen, Gerard van den Eerenbeemt en Jon Marten (De Tijd, 9 april 1976).
Biografische gegevens
Werkzame periode
1976
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Amsterdam 1976
    Prinsengracht 510 (Collectie PDO)
werkzaam in
Ingevoerd op: 2012-07-19; Laatste wijziging: 2015-11-11

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?