Mainmenu

Fayence- en Tegelfabriek Holland

groep / Nederlands
Kwalificaties
aardewerkfabriek
Nationaliteit/school
Nederlands
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Utrecht 1893 - 1917
    of tot 1920 Mijnlieff werd in 1893/1894 directeur van de fabriek "Holland". In de beginjaren was aan deze fabriek de bekende Art Nouveau ontwerper/stylist/handelsreiziger Jac. van den Bosch verbonden. Van den Bosch zou later samen met o.m Berlage het "Binnenhuis" in Amsterdam oprichten. Tot circa 1915 ging het met de fabriek voor de wind, daarna kwam de klad in de "ceramiek wereld" en voor "Holland" kwam in 1920 het einde. (zie http://home.hccnet.nl/j.v.d.meer/parenteel_fop_arieszoon_mijnlieff.htm)
werkzaam in
Project
NOA
Ingevoerd op: 1994-02-01; Gewijzigd op: 2015-11-11

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?