Mainmenu

Künstler Compagnie

groep / Oostenrijks
Kwalificaties
kunstenaarscollectief
Nationaliteit/school
Oostenrijks
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
vormden samen de Künstler Compagnie en spraken af in een historiserende stijl te werken en bij opdrachten elkaars werk over te nemen
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Wenen 1883 - 1892
    sinds 1883; werkten hier in hun gezamenlijke atelier aan de Sanwirthgasse 8; sinds 1892 aan de Josefstädter Strasse 21; Ernst Klimt overleed in 1892 (Price/Lauder 2007)
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
historie (genre)
Ingevoerd op: 2008-08-27; Laatste wijziging: 2013-04-13

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?