Mainmenu

August Le Gras

man / Nederlands
Kwalificaties
schilder, tekenaar, etser, pastellist
begon met het schilderen van portretten naar foto's, maakte naam als dierenschilder (Scheen 1981)
Nationaliteit/school
Nederlands
Franse vader, Duitse moeder
Geboren
Amsterdam (stad) 1864-02-21
Overleden
Laren (plaats, Noord-Holland) 1915-11-01
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1879 - 1915
ca. 1879-1915
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, figuurvoorstelling, landschap (genre), portret, stilleven, diervoorstelling (genre), stadsgezicht, straatscène
Lid van
Opmerkingen
Le Gras had diverse dieren in zijn huis en atelier los rondlopen. Hij fokte Arabische rashonden en aparte soort konijnen. Ook had hij een uit Afrika meegebrachte kameleon in zijn collectie, die hij uiteindelijk aan Artis schonk.
Atelieradres: Torenlaan 5 Blaricum / Legrasweg 2 Laren
Ingevoerd op: 1994-09-21; Laatste wijziging: 2023-02-09

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?