Mainmenu
Kwalificaties
schilder, tekenaar
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands, Zuid-Nederlands
Geboren
Antwerpen 1603-10-17
Overleden
Antwerpen 1660
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
son of Jan de Momper II, brother of Philip de Momper II, nephew of Joos de Momper II
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
berglandschap, landschap (als genre), rivierlandschap, stadsgezicht, winterlandschap, strandgezicht, architectuur (genre)
Materiaal/techniek
olieverf
Opmerkingen
stuurde blijkens contract opgesteld bij notaris H. Trilsma in 1662 schilderijen ter verkoop naar Hamburg waarbij de beursknecht zich verplichtte deze aan de man te brengen (Gerson 1942/1983, p. 217)
Ingevoerd op: 1992-02-01; Gewijzigd op: 2017-11-26

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?