Mainmenu

Emilie Schleiss

vrouw / Oostenrijks
Kwalificaties
beeldhouwer, keramist
zet met echtgenoot Franz Schleiss in 1909 Gmundner Tonwarenfabrik van Leopold Schleiss voort onder de naam ' Gmundner Keramik'. De onderneming fuseert in 1913 met Wiener Keramiek tot de Vereinigte Wiener und Gmundner Keramik und Gmundner Tonwarenfabrik Schleiss. Deze wordt vanaf 1919 voortgezet onder de naam Gmundner Keramik GmbH. In 1921 stichten Franz en Emilie Schleiss daarnaast Keramikwerkstätte Genossenschaft Schleiss.
Nationaliteit/school
Oostenrijks
Geboren
Rothenburg (Oberlausitz) 1880-01-27
Overleden
Gmunden (Oostenrijk) 1962
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
echtgenote van Schleiss, Franz
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Biografische gegevens
Werkzame periode
1895 - 1962
van ca. 1895 tot 1962
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling
Ingevoerd op: 2011-11-22; Laatste wijziging: 2023-01-25

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?