Mainmenu
1 / 1
Kwalificaties
aquarellist, etser, graveur (prentmaker), lithograaf, reproductiegraficus, schilder, tekenaar
vervaardigde reproductie-etsen van 17de-eeuwse Hollandse meesters en eigentijdse meesters; ging zich ca. 1890 toeleggen op de Haagse School (Scheen 1981)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam (stad) 1856-07-16
Overleden
Voorburg (Zuid-Holland) 1928-11-27
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Willem Steelink (sr.)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1871 - 1928
ca. 1871-1928
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
diervoorstelling (genre), figuurvoorstelling, genrevoorstelling, historie (genre), heidelandschap, landschap (genre), portret, christelijk religieuze voorstelling, stadsgezicht, stilleven
Materiaal/techniek
waterverf, olieverf
Ingevoerd op: 1992-01-26; Laatste wijziging: 2023-11-27

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?