Mainmenu
Kwalificaties
tekenaar, pentekenaar, lithograaf, kunsthistoricus, docent aan universiteit, musicus
speelde hobo in het Utrechts orkest; was als amanuensis en tekenaar verbonden aan het Kunsthistorisch Instituut te Utrecht, gaf vanaf 1930 ook les in kunsttechnieken; publiceerde als kunsthistoricus vooral over 17de- en 18de-eeuwse schilder- en prentkunst
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Utrecht (stad) 1890-04-08
Overleden
Utrecht (stad) 1963-08-08
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Swillens was vanaf 1918 zijn assistent
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
stadsgezicht, topografie
maakte ook kunsthistorische onderwijsplaten voor Willem Vogelsang op basis van kunstwerken
Ingevoerd op: 1996-10-10; Laatste wijziging: 2016-04-19

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?