Mainmenu

Hendrik Otto van Thol

man / Nederlands
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Den Haag (stad) 1859-12-28
Overleden
Den Haag (stad) 1902-07-04
Bron: Haagsche Courant 07-07-1902: Van Thol viel in de Piet Heinstraat te Den Haag van zijn fiets onder de tram; bron overlijdensdatum: Burgerlijke stand gemeente Nunspeet, reg.nr. 4870, acte nr.37, aktedatum 11-07-1902. Scheen noemt abusievelijk de aktedatum als datum van overlijden. In Scheen wordt foutief Ermelo als overlijdenplaats aangegeven.
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
huwde in 1899 in Den Haag met de kunstenares Aletta Ruijsch
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
geassisteerd bij het schilderen van het panorama 'Nova Zembla' (Scheen 1981)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1874 - 1902
ca. 1874-1902
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
genrevoorstelling, landschap (genre), winterlandschap, strandgezicht, stadsgezicht, havengezicht, diervoorstelling (genre), stilleven, stilleven
Ingevoerd op: 1994-10-28; Laatste wijziging: 2019-05-09

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?