Mainmenu

Johann Toussyn

man / Duits
Nationaliteit/school
Duits
Geboren
Keulen 1608-04/1608-04-19
baptized 19 April 1608
Overleden
1660/1674
documented till 1660 (Vey 1964)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
worked together with Johann Hulsmann, a.o. on an altarpiece in Cologne (figures by Hulsman, the panoramic city-view of Cologne by Toussyn)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Keulen 1631 - 1660
    member of the painters' guild in 1631; he painted series with landscapes with biblical scenes for churches in Cologne like the Sankt Maria Himmelfahrt, the Sankt Gereon and the Sankt Peter (Thieme/Becker)
geboren
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), christelijk religieuze voorstelling
Ingevoerd op: 1992-01-26; Gewijzigd op: 2017-06-12

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?