Mainmenu
Kwalificaties
schilder, tekenaar, decoratieschilder (van interieurs), behangselfabrikant, verzamelaar
zijn werkplaats of 'fabriek' wordt beschouwd als de grootstse en belangrijkste van Amsterdam in die tijd (Jas 2012, p. 130); collectie geveild op 27 juni 1796 en volgende dagen (Lugt 5478, niet in bibliotheek RKD, zie Art Sales Catalogues Online)
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands
Geboren
1721/1723
ca. 1722
Overleden
Amsterdam 1794-04/1794-05-05
begraven op 5 mei 1794
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zoon van Willem Troost I, neef van Cornelis Troost; echtgenoot van Maria Winsser (1746-1806) die na zijn dood de behangselfabriek voortzette
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (als genre), portret, stilleven
Materiaal/techniek
olieverf
Ingevoerd op: 1992-01-26; Gewijzigd op: 2018-01-11

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?