Mainmenu

Anthony de Wapperon

Kwalificaties
beeldhouwer, tekenaar
ontwierp onder andere het door Matthijs van Norgen uitgevoerde graf van Petrus Mogge in de Hervormde kerk te Dreischor (Schouwen-Duiveland)
Nationaliteit/school
Noord-Nederlands (school)
Geboren
1729
Overleden
1781
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
vormde met De Wapperon korte tijd een 'compagnie'
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Ouderkerk aan den IJssel 1753 - 1757
    werkte samen met J. Wapperon en J. François Maes aan het graf van graaf Willem Mauritsz. van Nassau-Le Lecq (Thieme/Becker)
  • Leiden (stad) 1762
    vervaardigde het grafmonument voor Hermanus Boerhaave in de Pierskerk naar een ontwerp van Frans Hemsterhuis; zijn model voor het monument wordt bewaard in de Lakenhal
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
ornamenten
Ingevoerd op: 2004-02-12; Laatste wijziging: 2016-04-19

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?