Mainmenu
1 / 1

Master of the Legend of Saint Barbara of Meester van de Legende van de Heilige Catharina

Job en zijn gezin aan een rijke dis, omringd door voorstellingen uit het leven van Job met het portret van Gentina Solaro, ca. 1480-1490
Cologne, Wallraf-Richartz-Museum, inv./cat.nr. 411
<a class="recordlink artists" href="/explore/artists/53620" title="Master of the Legend of Saint Barbara"><span class="text">Master of the Legend of Saint Barbara</span></a> of <a class="recordlink artists" href="/explore/artists/53622" title="Meester van de Legende van de Heilige Catharina"><span class="text">Meester van de Legende van de Heilige Catharina</span></a> <a class="recordlink artists" href="/explore/artists/53620" title="Master of the Legend of Saint Barbara"><span class="text">Master of the Legend of Saint Barbara</span></a> of <a class="recordlink artists" href="/explore/artists/53622" title="Meester van de Legende van de Heilige Catharina"><span class="text">Meester van de Legende van de Heilige Catharina</span></a> <a class="recordlink artists" href="/explore/artists/53620" title="Master of the Legend of Saint Barbara"><span class="text">Master of the Legend of Saint Barbara</span></a> of <a class="recordlink artists" href="/explore/artists/53622" title="Meester van de Legende van de Heilige Catharina"><span class="text">Meester van de Legende van de Heilige Catharina</span></a>
verblijfplaats
Object gegevens
Objectcategorie
schilderij
Fysiek verband
Verwijzing bij 'samengestelde kunstwerken': werken die een geheel vormen of vormden, zoals altaarstukken, decoratieve stukken uit een betimmering of werken die bedoeld waren om samen te worden getoond, zoals pendanten en reeksen.

middendeel van drieluik

de rechterhelft van het middendeel; voor de overige delen van dit drieluik zie Friedländer 1967-1976, dl. IV, nr. 69, afb. op Pl. 65; zie ook kunstwerknummer 53067 voor de binnenzijde van het linkerluik (door de Meester van de Legende van de H. Catharina)
Drager/materiaal
paneel (eikenhout), olieverf
Vorm/maten
staande rechthoek 118 x 87 cm
Huidige toeschrijving
Master of the Legend of Saint Barbara
of Meester van de Legende van de Heilige Catharina
Verworpen toeschrijving
Dieric Bouts
veiling Keulen 1889-05-29
Datering
Exacte of globale datering van het kunstwerk; de zoekmarges van het werk in deze database staan tussen haakjes.
ca. 1480-1490 (1480 - 1490)
Herkomst
Tentoonstellingen en literatuur
Beelddocumentatie
Technische documentatie
Het RKD beheert een collectie technische documentatie die door externe onderzoekers en musea aan ons is overgedragen of voortkomt uit eigen onderzoek met infraroodreflectografie. Het materiaal waarvan hier de metadata zijn weergegeven, is op afspraak te raadplegen op het RKD. Vooralsnog is niet alle technische documentatie ingevoerd in de database. Regelmatig worden nieuwe gegevens toegevoegd.
Ingevoerd op: 2002-12-11; Laatste wijziging: 2017-05-29

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?