Mainmenu

Weekend van de Wetenschap

Het RKD neemt dit jaar voor de tweede maal deel aan het Weekend van de Wetenschap. Dit weekend is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Bezoekers krijgen een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek.


Ontdek en verwonder je bij het RKD

Op zaterdag 1 oktober is het RKD van 12.00-17.00 uur speciaal geopend voor bezoekers van Weekend van de Wetenschap. Dé kans om kennis te maken met ons instituut! Ontdek de verhalen achter de collecties en sta oog in oog met enkele topstukken. Ook is er de mogelijkheid een masterclass te volgen waarbij je wordt meegenomen in het kunsthistorisch onderzoek naar schilderijen en tekeningen. Op welke manier doet een kunsthistoricus onderzoek en hoe kun je bepalen wie een schilderij heeft geschilderd en of een schilderij wel echt is?


Activiteiten

  • 13.00 uur en 15.00 uur
    masterclass Herken de Hand door Yvonne Bleyerveld, Senior Conservator Teken- en Prentkunst
  • 14.00 uur en 16.00 uur
    kennismaking met het RKD en een schat uit de collectie door Ramses van Bragt, Procescoördinator Acquisitie


Aanmelden

Wil je meedoen met een van deze activiteiten? Meld je aan via events@rkd.nl en laat ons weten aan welke activiteit(en) je wilt deelnemen, met hoeveel personen en op welk tijdstip.


Bezoekadres

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Prins Willem-Alexanderhof 5
(KB-complex)
2595 BE Den Haag
Routebeschrijving