Mainmenu

RKD Talks: Schatten van het RKD

Donderdag 15 November

Op donderdag 15 november vindt bij het RKD in Den Haag de feestelijke boekpresentatie plaats van Schatten van het RKD, een bijzondere publicatie waar het afgelopen jaar hard aan is gewerkt.


Schatten van het RKD

Voor het eerst in de geschiedenis van het RKD brengen we een aantal schatten uit onze rijke en omvangrijke collectie voor het voetlicht met het boek Schatten van het RKD. De teksten zijn geschreven door conservatoren en andere auteurs die het RKD goed kennen. Met dit mooi en eigentijds vormgegeven boek markeren wij het 25-jarig bestaan van de Stichting Cornelis Hofstede de Groot/Vrienden van het RKD.


RKD Talk en opening tentoonstelling

Op donderdag 15 november presenteren we het boek Schatten van het RKD middels een RKD Talk van verschillende redactieleden. Ook is er bij de entree van het RKD een tentoonstelling ingericht met een selectie van kunstwerken, brieven, foto's, boeken en objecten uit dit jubileumboek. Deze tentoonstelling wordt feestelijk geopend met borrel. Het boek Schatten van het RKD is tijdens deze gelegenheid exclusief te koop voor de actieprijs van € 15 (normale prijs € 19,95).


Aanmelden

De aanmelding voor de boekpresentatie van Schatten van het RKD is gesloten.


Programma

  • 16.00 – 17.00 uur: RKD Talk Schatten van het RKD
    Redactieleden Yvonne Bleyerveld, Ton Geerts en Chris Stolwijk geven een uitvoerige toelichting op de keuze van objecten en de totstandkoming van Schatten van het RKD.
  • 17.00 – 18.00 uur: Feestelijke opening van de tentoonstelling en borrel  


Bezoekadres

RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Prins Willem-Alexanderhof 5
(KB-complex)
2595 BE Den Haag