Mainmenu

Digitale Dinsdag

Dinsdag 26 maart

Met de Digitale Dinsdag initieert het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis inspirerende netwerkbijeenkomsten voor professionals, waar kennis wordt uitgewisseld om digitaal kunsthistorisch onderzoek een stap verder te brengen.


Digitale Dinsdag 26 maart 2019

De eerste Digitale Dinsdag over digitaal kunsthistorisch onderzoek vindt plaats op 26 maart van 16.00 tot 17.30 uur. Twee internationale sprekers staan op het programma: Christina Bartosch en Elizabeth Gorayeb. Na afloop is er tijd voor interactie en discussie.

Christina Bartosch is de promovendus en wetenschappelijk manager van het onderzoeksproject Exhibitions of Modern European Painting 1905-1915, gefinancierd door het Austrian Science Fund (FWF) en gevestigd aan de afdeling Kunstgeschiedenis van de Universiteit van Wenen. Haar lezing is getiteld Going with the (digital) flow advantages and challenges of database(d) projects. DoME - a case study. Hierin zal ze het project, de voorlopige resultaten en de uitdagingen die ze onderweg tegenkomt, aan bod laten komen.

Elizabeth Gorayeb is directeur van het Wildenstein Plattner Institute in New York. Zij zal vertellen over de ervaringen van haar non-profit stichting die zich toelegt op het samenstellen van digitale catalogue raisonnés en archieven die onderzoek op het gebied van de kunstgeschiedenis ondersteunen.


Praktisch

Het bijwonen van deze Digitale Dinsdag is kosteloos, aanmelden kan tot vrijdag 22 maart o.v.v. naam en organisatie via events@rkd.nl. De voertaal is Engels. De bijeenkomst wordt gehouden bij het RKD in Den Haag tussen 16.00 en 17.30 uur.


Agenda Digitale Dinsdagen

  • Dinsdag 26 maart 2019
  • Dinsdag 23 april 2019
  • Dinsdag 21 mei 2019
  • Na de zomer volgt een nieuwe reeks bijeenkomsten
  • Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Digitale Dinsdagen, stuur dan een mail naar events@rkd.nl