Mainmenu

Public Lecture door Briony Fer

Jaarlijks ondersteunen het RKD, het Stedelijk Museum Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam (UvA) gezamenlijk de komst van een gastonderzoeker op het gebied van moderne en hedendaagse kunst. Dit jaar is dat professor Briony Fer (University College London). Op woensdag 5 juni houdt zij een Public Lecture bij het RKD, getiteld A textile imaginary: Louise Bourgeois and modern love. De toegang is gratis.


Louise Bourgeois is een Frans-Amerikaanse kunstenares (1911-2010). Ze werd geboren in Parijs als dochter van tapijtmakers. Tijdens haar studie aan de École du Louvre en École des Beaux Arts volgde ze atelierlessen bij diverse kunstenaars, onder wie Fernand Léger. In 1938 verhuisde ze naar New York, waar ze haar studie voortzette aan de Art Students League of New York. Hoewel ze vanaf 1945 al diverse solotentoonstellingen had, kreeg zij pas in de jaren '70 grote bekendheid met haar beeldhouwwerken. Inmiddels zijn haar werken opgenomen in collecties van talloze musea en particulieren over de hele wereld.


A textile imaginary: Louise Bourgeois and modern love

Briony Fer bespreekt in haar lezing het werk van Bourgeois waarin textiel een belangrijke rol speelt. Dit lijkt vaak in strijd met ons idee van modernisme, maar het werk van Bourgeois is een sprekend voorbeeld waarbij oud en nieuw goed samengaan. Meer informatie over de Public Lecture leest u hier (Engels).


Informatie

  • Deze Public Lecture vond plaats op woensdag 5 juni 2019
  • Locatie: RKD, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag