Mainmenu

Angela Jager benoemd tot Conservator Oude Nederlandse Schilderkunst

Per 1 november 2021 is Angela Jager benoemd tot de nieuwe Conservator Oude Nederlandse Schilderkunst. Naast haar gewone werkzaamheden zal Angela Jager zich als conservator bij het RKD bezighouden met een nieuw project: een collectiecatalogus van de Nederlandse en Vlaamse oude meesters in de collectie van Nivaagaards Malerisamling in Denemarken, in samenwerking met Jørgen Wadum (Nivaagaards Malerisamling).


Angela Jager promoveerde in 2016 aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek naar de massamarkt voor historiestukken in zeventiende-eeuws Amsterdam. Ze verrichte twee jaar postdoctoraal onderzoek naar een grote privéverzameling oude meesters als postdoc bij het Statens Museum for Kunst in Kopenhagen. Deze schilderijen worden toegevoegd aan de RKD database. Sinds 2019 werkt ze als onderzoeker aan de Universiteit van Genève. In deze hoedanigheid werkte ze mee aan de database Visiting the Golden Age. Angela’s eerste monografie The Mass Market for History Paintings in Seventeenth-Century Amsterdam kwam uit in 2020 (Amsterdam University Press). Verder publiceerde ze artikelen in onder andere de tijdschriften Oud Holland en JHNA, en droeg ze bij aan verscheidene tentoonstellingscatalogi en bundels.

1. RKD-conservator Oude Nederlandse Schilderkunst Angela Jager
2. Boekomslag The Mass Market for History Paintings in Seventeenth-Century Amsterdam door Angela Jager, uitgeverij Amsterdam University Press