Mainmenu

Vragen en antwoorden over digitalisering van de beelddocumentatie

Om de collecties van het RKD ieder moment van de dag en waar ook ter wereld toegankelijk te maken, beginnen we dit jaar met de digitalisering van één van de collecties: de beelddocumentatie. Vanaf april start de eerste fase van dit omvangrijke project: zo’n 1,5 miljoen objecten, opgeslagen in 15.500 dozen en verdeeld over zo’n 80.000 mappen worden gedigitaliseerd.

Dat betekent dat de beelddocumentatie uit een groot deel van de groene dozen van de Studiezaal in de loop van het jaar digitaal te raadplegen is. De beelddocumentatie wordt deel voor deel gescand en digitaal toegankelijk gemaakt. We starten met de Oude Nederlandse Tekenkunst en gaan vervolgens verder met de Oude Nederlandse Schilderkunst, Negentiende-Eeuwse kunst en Oude Nederlandse Kunst, niet-zijnde schilder- of tekenkunst. Nadat de beelddocumentatie uit de groene dozen is gescand en goedgekeurd, worden de objecten digitaal beschikbaar gesteld via een tijdelijke online applicatie en op een later tijdstip via RKD Explore.

Bent u benieuwd wat u van de voorbereidingen gaat merken? Of wilt u weten hoe de beelddocumentatie straks te raadplegen is? Hier vindt u de antwoorden op de 14 veelgestelde vragen over de digitalisering van de beelddocumentatie.

Wilt u contact met een medewerker? Stuur dan een e-mail naar digitaliseren@rkd.nl (uitsluitend voor vragen over het digitaliseren van dit deel van de collectie).

Informatie