Mainmenu

Tentoonstelling Les Hollandais à Paris trok ruim 167.000 bezoekers

De tentoonstelling Les Hollandais à Paris, die liep van 6 februari tot en met 13 mei, heeft ruim 167.000 bezoekers getrokken in het Petit Palais in Parijs.


De tentoonstelling Les Hollandais à Paris is een samenwerking tussen Van Gogh Museum Amsterdam, Petit Palais, Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris en het RKD met vele bruiklenen uit musea en privécollecties van over de hele wereld. Eerder resulteerde deze samenwerking in de tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789-1914 in het Van Gogh Museum. Ruim 158.000 mensen bezochten de tentoonstelling.

De inspiratie die de Nederlandse kunstenaars in Parijs vonden, de ontmoetingen met Franse kunstenaars en de impact hiervan op hun kunst staan centraal in de tentoonstelling. De tentoonstelling toont Parijs door de ogen en harten van negen Nederlandse kunstenaars: Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, Jacob Maris, Kaemmerer, Breitner, Van Gogh, Van Dongen en Mondriaan.

RKD-medewerker Mayken Jonkman was de gastconservator en heeft voor dit onderzoek, samen met medewerkers van het Van Gogh Museum verricht en belangrijke bijdragen geleverd aan de catalogus. Daarbij heeft het RKD Mapping Artists gerealiseerd, een digitale visualisatie en onderzoekstool die gebruikt kan worden om de atelier- en woonadressen van kunstenaars in Parijs te bekijken en bestuderen.

Informatie