Mainmenu

Judith Niessen nieuw Hoofd Collecties RKD

drs. Judith Niessen
drs. Judith Niessen

Per 1 september 2018 is drs. Judith Niessen benoemd tot het nieuwe Hoofd Collecties bij het RKD. In die hoedanigheid gaat ze, samen met haar collega’s, zorgdragen voor de schatkamer van het RKD: een unieke Rijkscollectie bestaande uit archieven, bibliotheek en (beeld)documentatie.

Judith studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en werkte vanaf 1997 langere tijd bij Sotheby's. Als Director Old Master Painting ontwikkelde zij zich daar tot expert op het gebied van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst tot 1800.

Sinds 2007 verzorgt zij met haar bureau Niessen Art & Research kunsthistorisch- en herkomstonderzoek voor particulieren en instellingen. Zo werkte zij mee aan de bestandscatalogus Early Netherlandish Painting in het Rijksmuseum en aan de bestandscatalogus Nederlandse Tekeningen uit de 15de en 16de eeuw in Museum Boijmans Van Beuningen.

Prof.dr. Chris Stolwijk, Algemeen directeur RKD: ‘Het RKD is zeer verheugd met de komst van Judith Niessen. Zij brengt een schat aan kennis en ervaring mee. Bovendien heeft ze een aanstekelijke ondernemingszin en weet ze mensen te verbinden. Ik ben ervan overtuigd dat Judith de komende jaren een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de bouw van ons nieuwe (digitale) Huis voor de Kunstgeschiedenis.’

Informatie