Mainmenu

RKD tentoonstelling: Kunstenaars op reis 1900-2000

Een tocht door de RKD-collectie

Tot 1 november 2018 is de tentoonstelling Kunstenaars op reis 1900-2000. Een tocht door de RKD-collectie te zien bij het RKD in Den Haag.

Altijd al trekken kunstenaars de wereld in. Maar met de opkomst van spoor en passagiersschip worden verre oorden steeds beter bereikbaar. Naarmate er meer over de wereld bekend is wordt vastleggen minder belangrijk.

Kunstenaars vinden inspiratie in het onbekende. Het exotische onderstreept gevoelens of laat andere mogelijkheden zien. En in alle vrijheid is er natuurlijk ook: vakantiepret. Vanaf de tweede helft van de 20ste eeuw wordt het ervaren van de reis voor diverse kunstenaars onderdeel van het kunstwerk – soms bestaat het werk zelfs volledig uit de reis zelf.

De tentoonstelling Kunstenaars op reis 1900-2000. Een tocht door de RKD-collectie bevat onder andere een experimenteel dadaïstisch gedicht van Theo van Doesburg, foto’s en geïllustreerde brieven van Marius Bauer en een vakantiefoto van Piet Mondriaan bij een stierenvechtersarena in Bilbao. Deze selectie van unieke foto's, briefkaarten en reisverslagen uit de RKD-collectie is nog tot 1 november gratis te bezichtigen in de entree van het RKD in Den Haag.

Bezoekadres

Prins Willem-Alexanderhof 5
(KB-complex)
2595 BE Den Haag

Informatie