Mainmenu

Nu verkrijgbaar: 'Schatten van het RKD'

Een prachtige publicatie over de rijke RKD-collectie

Vol trots presenteert het RKD de publicatie Schatten van het RKD, een uitgave over de bijzondere collectie van het instituut. Het boek is mogelijk gemaakt door Stichting Cornelis Hofstede de Groot/Vrienden van het RKD en bestemd voor iedereen die het RKD een warm hart toedraagt.


Schatten van het RKD

In Schatten van het RKD wordt voor het eerst in de geschiedenis van het RKD een selectie van de enorme rijkdom van de RKD-collectie getoond. Ieder object - van brief tot foto, van boek tot tekening, van bril tot doos - vertelt een uniek kunsthistorisch verhaal. Deze verhalen zijn geschreven door auteurs aan wiens zorg en aandacht de objecten zijn toevertrouwd of die de collecties van het RKD goed kennen. Dit eigentijds vormgegeven boek markeert bovendien het 25-jarig bestaan van de Stichting Cornelis Hofstede de Groot/Vrienden van het RKD.

Schatten van het RKD is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij het RKD in Den Haag en in onze webshop. De publicatie is ook in het Engels verschenen, getiteld Treasures of the RKD.


Tentoonstelling

Naar aanleiding van de verschenen publicatie is bij het RKD een tentoonstelling ingericht met een selectie van kunstwerken, brieven, foto's, boeken en objecten uit het boek. De objecten vertellen de verhalen over de levens van kunstenaars of hun werkwijzen. De tentoonstelling is te zien bij de entree van het RKD.

Schatten van het RKD

Redactie: Yvonne Bleyerveld, Ton Geerts, Chris Stolwijk, met hulp van Eva Geudeker, Marieke de Natris en Evelien de Visser
Beeldredactie: Nadja Garthoff
Register: Evelien de Visser
Fotografie: Vicky Foster
Quotes: Theo Paijmans