Mainmenu

Kijken naar TEFAF 2019 door de bril van Han van Meegeren

Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is ook dit jaar vertegenwoordigd op de TEFAF (stand 728). Hier wordt onder meer de bril van meestervervalser Han van Meegeren getoond. Medewerkers staan paraat om bezoekers te helpen in hun zoektocht naar aanvullende informatie over de aangeboden werken.


Schatten van het RKD

Onlangs publiceerde het RKD in samenwerking met de Vrienden van het RKD het boek Schatten van het RKD, met verhalen over topstukken uit de rijke collectie. Een aantal van deze schatten is tijdens TEFAF te bezichtigen. Het mogen dan wel geen bekende kunstwerken zijn, maar wel voorwerpen met een bijzonder verhaal, zoals de bril van meestervervalser Han van Meegeren, schetsen, bijzondere kunstenaarsboeken of foto's, die verrassende en onbekende kanten van kunst en kunstenaars laten zien.


Informatie over kunst

Als kennis- en documentatiecentrum verhandelt het RKD geen kunst. Het instituut opent haar stand als vanouds voor bezoekers die meer willen weten over kunst, in de breedste zin van het woord. Een belangrijke bron daarvoor is www.rkd.nl, met honderdduizenden, gemakkelijk te doorzoeken, records vol kunsthistorische informatie over kunstenaars, kunstwerken, collecties en verzamelaars, archivalia, egodocumenten en afbeeldingen. De bezoekers van TEFAF stellen deze service van het RKD al jarenlang op prijs.


TEFAF

TEFAF Maastricht, wereldwijd de meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs, heeft een aanbod van ongeëvenaarde kwaliteit en biedt de belangrijkste kunsthandelaren en specialisten uit de hele wereld een podium. De 32ste editie van TEFAF Maastricht vindt plaats in het MECC Maastricht tussen 16 en 24 maart 2019. Kijk voor meer informatie op www.tefaf.com.

De bril van meestervervalser Han van Meegeren. © RKD