Mainmenu

Update digitalisering: Oude Nederlandse Schilderkunst wordt momenteel gedigitaliseerd

Deze week is bij het RKD de start gemaakt met de voorbereiding van het digitaliseren van de laatste rubriek in de collectie Oude Nederlandse Schilderkunst, in het digitaliseringstraject van de beelddocumentatie.


Deze collectie omvat foto's en reproducties van schilderijen van Noord- en Zuid-Nederlandse kunstenaars uit de periode 1400 tot 1800. Na digitalisering van de afbeeldingen zijn ze alleen nog digitaal beschikbaar bij het RKD. Een groot gedeelte van de collectie is al digitaal te raadplegen via de applicatie RKD Viewer op de computers in de lees- en studiezaal.

Voorbeelden van de applicatie RKD Viewer. © RKD


Voorordening

In de aankomende weken zijn steeds meer dozen uit de laatste rubriek van Oude Nederlandse Schilderkunst, voor de doorgewinterde RKD-bezoeker ook wel bekend als de 'voorordening', van zaal om te worden gedigitaliseerd. De voorordening bestaat uit onbewerkt beeldmateriaal van Noord- en Zuid-Nederlandse kunstenaars uit de vijftiende tot en met de achttiende eeuw. De beelddocumentatie in deze rubriek is alfabetisch op kunstenaar geordend, voorafgegaan door die van de anonieme kunstenaars.


Updates

Bezoekers kunnen op deze pagina wekelijks de laatste updates lezen over welk materiaal niet meer op zaal raadpleegbaar is en welke nummers al beschikbaar zijn op de RKD Viewer. Ook via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram en de RKD Nieuwsbrief blijft u van tijd tot tijd op de hoogte.