Mainmenu

'Oud Holland' recensies nu online

Na 132 jaargangen op papier is Oud Holland – Journal for Art of the Low Countries nu ook online. Met academische recensies over actuele tentoonstellingen en recente publicaties presenteert de redactie van Oud Holland een digitaal platform voor up-to-date discussies op het gebied van kunst van de Lage Landen.

"Als ik werk, leef ik; als ik stop, sterf ik." Dit aansprekende motto van de schilder Frans Floris is de start van de recensie van Elizabeth Savage over een recente publicatie van Edward Wouk. Peter van der Coelen geeft belangrijke inzichten over Charles Rosenbergs boek over Rembrandts religieuze prenten, dat in 2017 verscheen. Voormalig redacteur van Oud Holland Fred Meijer schrijft een kritische recensie over de tweedelige monografie van Anke Van Wagenberg over Jan Baptist Weenix and Jan Weenix. Tot slot bespreekt redacteur Nils Büttner de belanghebbende tentoonstelling over een vergeten talent: Michaelina Wautier.

Naast de sectie reviews dient de nieuwe Oud Holland-website ook als platform voor nieuws over recente nummers van het tijdschrift. Oude uitgaven zullen in de komende maanden beschikbaar worden gesteld. Het eerste decennium (1883-1889) kan nu al worden bekeken en gedownload. Daarnaast wordt informatie gegeven over het indienen van een artikel en omtrent de abonnementen op ons tijdschrift. Voor meer informatie ga naar: oudholland.rkd.nl.