Mainmenu

Call for Papers: ESNA Talks 2020

Op woensdag 18 november presenteren ESNA (European Society for Nineteenth-Century Art) en het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis ESNA Talks: online presentaties over onderzoek naar negentiende-eeuwse kunst en cultuur.


De gebeurtenissen van de laatste maanden hebben grote indruk gemaakt. Ondanks deze soms bevreemdende tijden wil ESNA als organisatie zichtbaar blijven en daarom de ESNA Talks introduceren, een online platform voor de presentatie van actueel en nieuw onderzoek naar kunst en cultuur van de lange negentiende eeuw.

Call for Papers

We nodigen je uit om een kort voorstel voor een digitale presentatie (in het Engels) van minimaal 10 minuten en maximaal 20 minuten over een onderwerp naar eigen keuze in te dienen via esnaonline@hotmail.com. Idealiter wordt het voorstel ingediend op film, bijvoorbeeld één of twee afbeeldingen in een PowerPoint met gefilmde presentatie. De deadline is 4 september 2020. Begin oktober nemen we contact met je op. Mocht je voorstel worden gekozen, dan zullen we 18 november 2020 de presentaties online zetten. Voor de goede orde: deze presentaties worden gepubliceerd onder een van de licenties van de Creative Commons.

Met dit initiatief hopen we niet alleen een samenbindende activiteit in ons domein te stimuleren, maar bovenal een inspirerende mogelijkheid om op een creatieve en zinvolle wijze een bijdrage te leveren. Een ieder is, als altijd, welkom!

 
 
 
 

Informatie