Mainmenu

Vacature: Conservator Oude Nederlandse Schilderkunst

Miljoenen afbeeldingen van kunstwerken, honderden archieven van kunsthandelaren en kunstenaars, honderdduizenden kunstboeken en veilingcatalogi en meer dan een miljoen bezoekers via ons web portal. Het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag (ca. 60 FTE) is het kennisinstituut dat de beeldende kunsten van de Nederlanden in internationale context onderzoekt en toegankelijk maakt voor musea, wetenschap en publiek. 


Voor het RKD staan internationale samenwerking, digitalisering, onderzoek, presentatie en publicatie  hoog op de agenda, alsmede digitale duurzaamheid, kwaliteit van informatie (metadata), interactiviteit, gebruikersvriendelijkheid en eigentijdse vormgeving. Het RKD-onderzoeksprogramma Arts of the Low Countries in Context biedt ruimte aan innoverende projecten, symposia en publicaties. Samenwerking met musea, wetenschap en publiek is essentieel.


Per 1 september 2021 verwelkomen wij graag een:

Conservator Oude Nederlandse Schilderkunst
(32 uur per week)

 

Het RKD zoekt een allround conservator die bij voorkeur is gepromoveerd op een onderwerp binnen het tijdvak 1600-1750. Als conservator bij het RKD zal je een belangrijke bijdrage leveren aan de positionering van het RKD als mondiaal kenniscentrum.


Kernactiviteiten:

 • Acquireren, initiëren, ontwikkelen en leiden van kunsthistorische (onderzoeks)projecten op het gebied van de Oude Nederlandse Schilderkunst in een internationale context
 • Participeren in samenwerkingsverbanden binnen de museale en academische wereld
 • Optreden als ambassadeur van het RKD door het geven van lezingen en masterclasses, het organiseren van en spreken op symposia en het onderhouden van contacten met museale en universitaire collega's
 • Publiceren van resultaten van eigen onderzoek
 • Bijdragen aan en het voeren van (inhoudelijke) redactie van RKD Studies
 • Bijdragen aan de digitale ontwikkeling van het RKD


Kernvaardigheden:

 • Gedegen kennis van Oude Nederlandse Schilderkunst, blijkend uit relevante publicaties
 • Relevant (inter)nationaal netwerk van musea, universiteiten en onderzoeksinstellingen
 • Ervaring met projectmatig werken en de organisatie van kunsthistorische projecten
 • Collegiale persoonlijkheid en teamspeler die graag mooie resultaten behaalt
 • Uitstekende communicatieve eigenschappen
 • Uitstekende digitale vaardigheden
 • Enthousiasme om bij het RKD te werken


Het RKD biedt:

Een uitdagende functie in een zich ontwikkelende organisatie met betrokken collega's in een wereldwijd netwerk. De functie is marktconform gewaardeerd (Museum CAO), afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.


Reacties:

Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je tot en met 27 juni 2021 je motivatiebrief met cv per mail sturen aan pz@rkd.nl o.v.v. Vacature Conservator Oude Nederlandse Schilderkunst. Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Sabine Craft-Giepmans, Hoofd Onderzoek en Ontwikkeling, via telefoonnummer 06-23294921, of via craft@rkd.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op 5 of 7 juli. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.