Mainmenu

Adres en openingstijden

Bezoekadres

Prins Willem Alexanderhof 5
(KB-complex)
2595 BE Den Haag

 

Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur 
 

Het RKD is in 2018 op de volgende feestdagen gesloten:

Maandag 2 april (Tweede Paasdag)
Vrijdag 27 april (Koningsdag)
Donderdag 10 mei (Hemelvaart)
Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag)
Dinsdag 25 december (Eerste Kerstdag) tot en met
dinsdag 1 januari 2019 (Nieuwjaarsdag)

 
Toegangsprijzen

Dagpas      €3,00
Weekpas    €9,00
Jaarkaart   €30,00

Postadres

Stichting RKD
Postbus 90418
2509 LK Den Haag

 

Contact 

T: 070 3339777
E: info@rkd.nl
Het RKD is toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Vrienden van het RKD en studenten (op vertoon van studentenkaart) krijgen 50% korting op bovenstaande bedragen.

Bereikbaarheid

Het KB-complex waarin het RKD is gehuisvest, is gelegen tussen het Centraal Station en de Utrechtse baan (A12) in Den Haag. 

Openbaar vervoer

Met de trein, tram of bus reist u naar Den Haag CS. Daar neemt u de zij-uitgang van spoor 12 (bij perron Randstadrail). Als u rechtdoor loopt, komt u bij de ingang van de Koninklijke Bibliotheek (het KB-complex). Op de begane grond vindt u het RKD. Door bouwwerkzaamheden rond Den Haag CS kan de looproute tijdelijk veranderen. Plan eventueel uw reis met behulp van ov9292 of met de NS reisplanner

Fiets

Vanaf het Centraal Station fietst u om New Babylon en het Ministerie van Buitenlandse Zaken heen. Na het ministerie ziet u rechts het KB-complex. U kunt gebruikmaken van de (onbewaakte) fietsenstalling rechts van de ingang. Door bouwwerkzaamheden rond Den Haag CS kan de route tijdelijk veranderen.

Auto

Uit de richting Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

Route A4, A12 en A13. Bij het Prins Clausplein rijdt u richting Den Haag Centrum via de Utrechtsebaan (A12). Neem de afslag Den Haag Centrum en volg de Prins Clauslaan (parallel aan de snelweg) tot de Theresiastraat (direct na het tweede bruggebouw). Als u hier linksaf slaat dan bent u bij de ingang van het RKD. Plan uw reis eventueel met behulp van de ANWB routeplanner.

Uit de richting Amsterdam

Route A4 - A44 - N44. Vanaf de A4 uit de richting Amsterdam, komt u ter hoogte van Wassenaar op de N44. In Den Haag volgt u de Benoordenhoutseweg tot aan het kruispunt Boslaan-Jozef Israëlslaan, daar slaat u linksaf. U gaat niet de Utrechtsebaan op, maar gaat direct rechts de ventweg op (Boslaan). Als u bij de tweede verkeerslichten rechtsaf slaat, bent u bij de ingang van het RKD. Plan uw reis eventueel met behulp van de ANWB routeplanner.

Parkeren

U kunt betaald parkeren in de omgeving (Theresiastraat e.o.) of in parkeergarage CS/New Babylon nabij het Centraal Station (Prinses Irenestraat). Een andere mogelijkheid is gratis parkeren onder station Voorburg (afslag Voorburg, direct na het Prins Clausplein) en met de trein naar Den Haag CS.