Mainmenu

Adres en openingstijden

Beperkte opening RKD en extra digitale opzoekservice

Vanaf 2 juni 2020 kunt u in beperkte mate weer gebruik maken van het archief, de (beeld)documentatie en de bibliotheek van het RKD. Dat kan vanuit huis via een gratis digitale opzoekservice, of u kunt zelf stukken raadplegen tijdens een bezoek aan het RKD. Op maandag, dinsdag en donderdag is een beperkt aantal werkplekken in de leeszaal van het RKD beschikbaar voor kunsthistorisch onderzoek dat niet thuis gedaan kan worden. Het RKD is geopend van 11.00 tot 16.00 uur, enkel op afspraak. U krijgt een ruime werkplek met computer toegewezen, waar u archieven, boeken en andere materialen kunt raadplegen die ten minste 4 dagen van tevoren zijn aangevraagd via een aanmeldformulier. Meer informatie vindt u hier.


Bezoekadres

Prins Willem-Alexanderhof 5
(KB-complex)
2595 BE Den Haag
T: 070 3339777
F: 070 3339789
E: info@rkd.nl

Het RKD is toegankelijk voor rolstoelgebruikers


Postadres

Stichting RKD
Postbus 90418
2509 LK Den Haag


Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 17.00 uur


Toegangsprijzen 2020

Dagpas: € 5
Jaarpas: € 42

Tarieven zijn inclusief btw.
Studenten ontvangen 50% korting op de dag- en jaarpas.
Vrienden van het RKD ontvangen 50% korting op de jaarpas.


Gesloten

  • Maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag)
  • Donderdag 24 december vanaf 14.00 uur
  • Vrijdag 25 december 2020 tot en met vrijdag 1 januari 2021 (feestdagen)


Bereikbaarheid

Het KB-complex waarin het RKD is gehuisvest, is gelegen tussen het Centraal Station en de Utrechtse baan (A12) in Den Haag. Let op: op het Maria Stuartplein wordt de komende jaren gewerkt aan de bouw van twee woontorens. Gedurende de gehele bouwperiode moet u rekening houden met aanpassingen in de bereikbaarheid van het RKD. Heeft u vragen, neem dan voor uw bezoek contact op via info@rkd.nl of 070-3339777.

Openbaar vervoer

Met de trein, tram of bus reist u naar Den Haag CS. Daar neemt u de zij-uitgang van spoor 12 (bij perron Randstadrail). Als u rechtdoor loopt, komt u bij de ingang van de Koninklijke Bibliotheek (het KB-complex). Op de begane grond vindt u het RKD. Door bouwwerkzaamheden rond Den Haag CS kan de looproute tijdelijk veranderen. Plan eventueel uw reis met behulp van ov9292 of met de NS reisplanner.

Fiets

Vanaf het Centraal Station fietst u om New Babylon en het Ministerie van Buitenlandse Zaken heen. Na het ministerie ziet u rechts het KB-complex. U kunt gebruikmaken van de (onbewaakte) fietsenstalling rechts van de ingang. Door bouwwerkzaamheden rond Den Haag CS kan de route tijdelijk veranderen.

Auto uit de richting Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

Route A4, A12 en A13. Bij het Prins Clausplein rijdt u richting Den Haag Centrum via de Utrechtsebaan (A12). Neem de afslag Den Haag Centrum en volg de Prins Clauslaan (parallel aan de snelweg) tot de Theresiastraat (direct na het tweede bruggebouw). Als u hier linksaf slaat dan bent u bij de ingang van het RKD. Plan uw reis eventueel met behulp van de ANWB routeplanner.

Auto vanuit Amsterdam

Route A4 - A44 - N44. Vanaf de A4 uit de richting Amsterdam, komt u ter hoogte van Wassenaar op de N44. In Den Haag volgt u de Benoordenhoutseweg tot aan het kruispunt Boslaan-Jozef Israëlslaan, daar slaat u linksaf. U gaat niet de Utrechtsebaan op, maar gaat direct rechts de ventweg op (Boslaan). Als u bij de tweede verkeerslichten rechtsaf slaat, bent u bij de ingang van het RKD. Plan uw reis eventueel met behulp van de ANWB routeplanner.

Parkeren

U kunt betaald parkeren in de omgeving (Theresiastraat e.o.) of in parkeergarage CS/New Babylon nabij het Centraal Station (Prinses Irenestraat). Een andere mogelijkheid is gratis parkeren onder station Voorburg (afslag Voorburg, direct na het Prins Clausplein) en met de trein naar Den Haag CS.