Mainmenu

Drs. Nathalie Dufais

Afbeelding contactpersoon
Communicatie en Development
Drs. Nathalie Dufais
Eindredacteur Oud Holland / Online Communicatie Manager

Mijn favoriet

RKDimages

Floris Arntzenius

Spuistraat in Den Haag
The Hague,

Curriculum vitae en werkzaamheden

Nathalie Dufais studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en liep stage bij het Mauritshuis in Den Haag. Na haar studie werkte zij als freelance onderzoeker mee aan diverse tetoonstellingscatalogi. Sinds 1999 is zij werkzaam bij het RKD, aanvankelijk als wetenschappelijk assistent van de afdeling Oude Nederlandse Schilderkunst en als coördinator van het project 'Collectie Nederland'. Sinds 2002 is zij bureauredacteur van het kunsthistorische tijdschrift Oud Holland en voert daar de eindredactie. In 2014 werd zij toegevoegd aan het team Communicatie & Development, waar zij zich, naast haar werkzaamheden voor Oud Holland, voornamelijk bezig houdt met de interne en externe communicatie, zoals via de nieuwsbrief en social media. Daarnaast voert zij algemene redactiewerkzaamheden voor de afdeling uit en is zij lid van de redactie van het RKD Bulletin.

Publicaties (selectie)

Dufais, ‘Van theater tot woonhuis. Het Marcellus theater in Rome’, in: Skript, nr. 4, 1995, pp. 289-296.
Dufais, ‘Aert Schouman naar Joris van der Haagen: een kopie in aquarel’, in: Mauritshuis in Focus, juni/juli, 1998, pp. 29-34.
Dufais, in: cat. tent. Arent de Gelder (1645-1727) Rembrandts laatste leerling, Dordrecht (Dordrechts Museum) 1998.
Dufais, in: Albert Blankert e.a., cat. tent. Hollands classicisme in de zeventiende-eeuwse schilderkunst, Rotterdam (Museum Boijmans Van Beuningen) 1999.
Dufais, ‘Een bijzondere opdracht: zestien kopieën in aquarel van Aert Schouman in opdracht van Cornelis Ploos van Amstel’, in: RKD Bulletin - Bijdragen voor Rudi Ekkart (2012), nr. 2, pp. 33-38.

Overig