Mainmenu

Inge Huskens, MA

Afbeelding contactpersoon
Collecties
Inge Huskens, MA
Informatiespecialist Van Gogh Worldwide

Mijn favoriet

RKDimages

David Oyens

De lijstenmaker Felix Mommen aan het werk, 1878
Haarlem, Teylers Museum

Curriculum vitae en werkzaamheden

Als kunstliefhebster met Belgische wortels voltooide Inge Huskens in 2012 de master Kunstwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Het jaar daarop trok ze naar Nederland om in het kader van de master Museumconservator aan de Vrije Universiteit Amsterdam praktijkervaring op te doen. Huskens genoot een stagejaar in het Van Gogh Museum waar ze haar voorliefde voor de negentiende eeuw kon botvieren. Haar grootste aandeel was de ondersteuning van de tentoonstelling “De Aquarel”, die van februari tot juni 2015 in De Mesdag Collectie in Den Haag plaatsvond. Daarnaast nam ze de ontsluiting van de niet-Van Gogh tekeningen en het schrijven van publieksteksten voor haar rekening. Inge Huskens studeerde af met de scriptie 'De omnibus verbeeld: spiegel van de moderniteit (1828-1913)' die werd genomineerd voor de FGW-masterscriptieprijs 2015 van de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds november 2015 versterkt de enthousiaste trainee het team Beeldende Kunst 1700-1900 binnen het RKD wat goed aansluit bij haar reeds afgelegde parcours. Door mee te werken aan het beheer, de vorming en de wetenschappelijke ontsluiting van de collecties draagt ze haar steentje bij aan de missie van het RKD: kennis en informatie over kunst toegankelijk maken voor wetenschap en publiek. Verder schrijft ze zo nu en dan tentoonstellingsrecensies voor kunsttijdschriften als De Witte Raaf.

Publicaties (selectie)

- Recensie van de tentoonstelling: 'Leo Gestel: de mooiste modernist' in De Witte Raaf, jrg. 29 nr. 175 (mei-juni 2015).
- 'Hendrik Willem Mesdag: kunstenaar, verzamelaar en ondernemer' in Teylers Magazijn, nr. 124 (voorjaar 2015).
- 'Historical Case: "Portrait of One-eyed Man" by Vincent Van Gogh' in B-ENT, vol. 10 nr.4 (december 2014). (met Dr. Meulemans Jeroen en Dr. Piessens Peter)