Mainmenu

Werken bij het RKD

Vacatures

Stages

Het RKD biedt regelmatig stageplaatsen aan studenten, bijvoorbeeld bij een van onze projecten. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe stageplaatsen.

Vrijwilligerswerk en werkervaringsplaatsen

Het RKD heeft regelmatig vacatures voor vrijwilligers en werkervaringskrachten beschikbaar. Werkervaringsplaatsen (wep) zijn bedoeld voor starters die werkervaring willen opdoen. Vrijwilligers en wep’ers bij het RKD voeren werkzaamheden uit die direct gerelateerd zijn aan de collecties van het RKD. Affiniteit met het documentaire karakter van dit werk en belangstelling voor de kunstgeschiedenis zijn een pre. Actuele vacatures publiceren wij op de website.

  • Ter ondersteuning van het projectteam van The Rembrandt Database is per direct een werkervaringsplaats beschikbaar voor minimaal 16 uur per week.
  • Ter ondersteuning van een van de conservatoren van het team Beeldende Kunst voor 1750 van de afdeling Collecties & Onderzoek is een werkervaringsplaats beschikbaar voor minimaal 16 uur per week.

Fellowships

Met een RKD fellowship worden onderzoekers in de gelegenheid gesteld voor een specifiek project gebruik te maken van de rijke collecties van het RKD. Fellowships worden op deze pagina aangeboden, in samenwerking met onder ander het Stedelijk Museum Amsterdam en The Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS).