Mainmenu

Rembrandt Database

The Rembrandt Database is een vrij toegankelijke Engelstalige website met onderzoeksmateriaal – teksten, afbeeldingen en onderzoeksdata – over schilderijen van en/of (voorheen) toegeschreven aan Rembrandt. The Rembrandt Database is een samenwerkingsverband van musea, onderzoeksinstellingen en onderzoekers wereldwijd, gecoördineerd door het RKD en financieel mogelijk gemaakt door The Andrew W. Mellon Foundation in New York. De ontwikkeling van de database was een gezamenlijk initiatief van het RKD en het Mauritshuis.

The Rembrandt Database richt zich in het bijzonder op het beschikbaar maken van beeld- en tekstmateriaal dat is ontstaan bij materiaal-technische analyse en restauratie van de schilderijen sinds de achttiende eeuw. Dit over de wereld verspreide materiaal wordt in de database voor het eerst virtueel bij elkaar gebracht, in de vorm van hoogwaardige digitale bestanden, voorzien van uitgebreide metadata. Bovendien biedt de database de nieuwste inzichten op kunsthistorisch gebied, en overzichten van de restauratie- en onderzoeksgeschiedenis van de schilderijen. De database is bedoeld om restauratoren, conservatoren, onderzoekers, studenten en andere professionals een overzicht te bieden van bestaande informatie en documentatie en om deze beschikbaar te maken voor verder onderzoek.

De database zal zich blijven ontwikkelen en uitbreiden, met het RKD als lange termijn beheerder. Het RKD streeft ernaar om, in samenwerking met andere partijen die actief zijn op het gebied van tekeningen, prenten en archiefdocumenten betreffende Rembrandt, op termijn de first port of call for research on Rembrandt te bouwen.

http://www.rembrandtdatabase.org/

Meer informatie

Sytske Weidema (projectleider)
070 3339719
rembrandtdatabase@rkd.nl

Rembrandt

Anoniem ca. 1852 uitgegeven door Kunsthandel Frans Buffa & Zonen
Amsterdam standbeeld van Rembrandt van Rijn , ca. 1852
Private collection
Henri Fantin-Latour naar Rembrandt
'Zelfportret van Rembrandt' , 1852-1870
Paris, art dealer Brame & Lorenceau
Christian Gottfried Schultze naar Govert Flinck
Portret van Rembrandt , 1769 gedateerd
Amsterdam, Rijksprentenkabinet
Johann Anton Riedel naar Govert Flinck
Portret van Rembrandt van Rijn (1606-1669)
Amsterdam, Rijksprentenkabinet
Peter Vos (1935-2010) vrij naar Rembrandt
Rembrandt met sigaar , 2001 gedateerd
Private collection
Bekijk hier alle 5.121 beelden

Informatie