Mainmenu

Van Gogh Worldwide

Van Gogh Worldwide wordt een digitaal platform voor alle wetenschappelijk gevalideerde kennis en informatie over het werk van Vincent van Gogh (1853-1890). Het doel is om deze kunsthistorische en materiaal-technische informatie op toegankelijke wijze door middel van een gebruiksvriendelijke website te presenteren. Het wordt een kwalitatief hoogstaand platform voor specifieke wetenschappelijke doelgroepen.

 
Partners

Van Gogh Worldwide is een gemeenschappelijk initiatief van drie founding partners, het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum, en wordt uitgevoerd met een groot aantal partners, waaronder de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, musea, onderzoeksinstellingen en particulieren. De drie founding partners bundelen specialistische kennis over het digitaal ontsluiten van gegevens, en diepgaande kunsthistorische en materiaal-technische kennis over het werk van de kunstenaar.

Project

Het project richt zich in de eerste fase (november 2017-november 2020) op alle werken van Vincent van Gogh in Nederland, ruim 300 schilderijen en zo'n 900 werken op papier. Daarna zullen ook de werken die zich in de rest van de wereld bevinden, aan het platform worden toegevoegd: in totaal maakte Van Gogh zo'n 3.000 kunstwerken. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marjon van Schendel via schendel@rkd.nl

Van Gogh Worldwide wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo Mondriaan Fonds   Logo Vincent van Gogh Stichting

Informatie