Mainmenu

Artists4All

De grootste kunstenaarsdatabase ter wereld, Artists, wordt uitgebreid met een module om online gegevens toe te kunnen voegen. Deze toegang is veilig, betrouwbaar en laagdrempelig voor externe community’s. Ook wordt een redactiemodule ontwikkeld om de nieuwe bijdragen te valideren en op te slaan.

Crowdsourcing-module
Het project is een onderdeel van Digitaal Erfgoed Bruikbaar van het DEN, een samenwerkingsverband  om de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed te bevorderen. Artists4all verzamelt en ontsluit alle informatie over makers en biedt instrumenten om deze eenvoudig aan de eigen systemen te koppelen. Kennis over makers wordt gedeeld via een crowdsourcing-module waarbij de kwaliteit van de beschrijvingen gewaarborgd blijft. Op deze wijze worden alle bekende makers uit Nederland en buitenlandse makers die in Nederland gewerkt hebben:

  • centraal geregistreerd en ontsloten; kunnen archieven actief deelnemen aan het verrijken van de informatie in verschillende domeinen (fotografie, architectuur, literatuur, etcetera); en worden er
  • instrumenten aangeboden waarmee archieven eenvoudig makers kunnen koppelen aan hun eigen systemen.

Informatie