Mainmenu

Series

Markante figuren

Niet alleen over kunstenaars is veel te vinden in de collecties van het RKD, ook over verzamelaars, kunsthandelaars, mecenassen en andere invloedrijke types. In deze serie over kleurrijke personen in het moderne kunst- en cultuurleven geven we inzicht in het verhaal achter een foto, portret, archief of kunstwerk uit een van de collecties van het RKD.


Leidse Kunstambachten

In de Leidse archieven zijn relatief veel documenten uit de periode 1475-1575 bewaard gebleven over een groep actieve kunstenaars en ambachtslieden uit deze periode. Deze archiefstukken worden ontsloten in RKDexcerpts. De serie Leidse Kunstambachten geeft een beeld van het soort documenten dat in deze database gevonden kan worden.


Stageonderzoek

Het RKD biedt regelmatig stageplaatsen aan studenten kunstgeschiedenis of aanverwante disciplines, en er zijn verschillende projecten met mogelijkheden voor stageonderzoek. Aan de stagiairs wordt de mogelijkheid geboden om na hun stage een kort artikel te schrijven over hun stageonderzoek en de resultaten daarvan. Deze artikelen worden in deze serie gebundeld.