Mainmenu
2 afbeeldingen

Arnout Colnot

man / Nederlands
Kwalificaties
graficus, schilder, tekenaar, lithograaf
was awarded the St. Lucas prize, in 1937 the silver medal (world exhibition in Paris) in 1948 the Arti medal (Scheen 1981)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam (stad) 1887-01-26
Overleden
Bergen (plaats, Noord-Holland) 1983-07-14
Scharten 1996
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
father of Clara and Karel Colnot
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1907 - 1983
ca. 1907-1983
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
landschap (genre), winterlandschap, boslandschap, stadsgezicht, dorpsgezichten, figuurvoorstelling, portret, interieur, stilleven, bloemstilleven, visstilleven, vruchtenstilleven, boekenstilleven
Materiaal/techniek
olieverf
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
Bergense school
Lid van
Ingevoerd op: 1991-09-09; Laatste wijziging: 2022-06-02

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?