Mainmenu
Nationaliteit/school
Amerikaans
Geboren
McPherson (Kansas) 1933-11-18
Overleden
San Francisco 2008-06-07
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
creërde 1973-1975 i.s.m. Shea de fotoserie 'Angels'. Richtte al in 1958 i.s.m. Michael McClure 'The Rat Bastard Protective Association' op, een informele samenwerking tussen diverse kunstenaars in San Francisco
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1957 - 1999
ca. 1957-1999
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, christelijk religieuze voorstelling
Ingevoerd op: 1991-12-02; Gewijzigd op: 2017-08-30

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?