Mainmenu
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Ferrara 1460
c. 1460
Overleden
Mantua 1535-05-03
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
allegorie, historie (als genre), diervoorstelling (genre), portret, christelijk religieuze voorstelling
Opmerkingen
Beïnvloed door Francesco Cossa, Fra Filippo Lippi en Cosimo Tura.
Bolognese schilder en graveur.
Kunstenaars beïnvloed door Lorenzo Costa: Niccolò Pisano, Cotignola, Panetti, M. Coltellini, Ercole Grandi, Dosso Dossi, Girolamo da Carpi, Bernardino Loschi, Antonio Carpena.
Leerling van Giacomo Francia, Cosmè Tura en Gozzoli.
Stichte samen met Giacomo Francia een leer attelier in Ferrara rond 1492-1497. Leerlingen waren o.a. Chiodarolo, Amico Aspertini, Leonbruno.
Werkte samen met Giovanni Bentivoglio, Francia, Chiodarolo en Aspertini.
Ingevoerd op: 1991-12-02; Laatste wijziging: 2019-03-15

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?