Mainmenu
1 / 1

Gustave Courbet

man / Frans
Nationaliteit/school
Frans
Geboren
Ornans 1819-06-10
Overleden
La Tour-de-Peilz 1877-12-31
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
Son of Régis and Sylvie Oudot Courbet; his sisters Zoé, Zélie and Juliette, were his first models for drawing and painting
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
worked from 1871 with Cherubino Pata
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
bloemstilleven, diervoorstelling (genre), genrevoorstelling, kustgezicht, landschap (genre), naakt, portret, stilleven, vruchtenstilleven
maakte gebruik van fotografie (Hannavy 2008)
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
impressionisme, School van Barbizon
Opmerkingen
there are also some portrait busts of his hand known
Ingevoerd op: 1991-12-02; Laatste wijziging: 2023-10-17

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?