Mainmenu
215525
1 / 1
Nationaliteit/school
Iers
Geboren
Kells 1739
Overleden
Lambeth 1806-04-08
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
vader van Henry Aston (1774-1856) en Thomas Edward Barker (* ca. 1770)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
historie (als genre), portret, landschap (als genre), rivierlandschap, stadsgezicht
Opmerkingen
Robert Barker geldt met zijn "View of Edinburgh" (1787-'88) als grondlegger van de panoramaschilderkunst, een genre waarmee zijn zoon Henry Aston Barker grote sucessen zou oogsten. Op Leicester Place, Londen openden de Barkers in 1794 het eerste cylindrische panoramagebouw. Met zijn zoons verzorgde Barker reizende tentoonstellingen van panorama's door heel Europa
Ingevoerd op: 2000-10-26; Gewijzigd op: 2017-09-04

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?