Mainmenu

Richard Rogers

man / Engels
Kwalificaties
architect
In Yale ontmoette Rogers Norman Foster. Na terugkeer in Engeland startten zij met hun hun beider echtgenoten, resp. Su Rogers en Wendy Cheesman, het architectenbureau Team 4. In 1967 splitste het bureau zich op en voegde Rogers zich bij Renzo Piano. Met zijn vrouw Su en Piano ontwierp Rogers Centre Pompidou. In 1976, na zijn samenwerking met Piano, begon hij zijn Richard Rogers Partnership. In 2007 werd dit Rogers Stirk Harbour + Partners. In 2007 heeft Rogers de hoogste internationale onderscheiding voor architecten, Pritzker Architectuurprijs, gewonnen.
Nationaliteit/school
Engels
Geboren
Florence 1933-07-23
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
zie ook: Rogers, Dada en Rogers, Ab ( resp.moeder en zoon van Richard Rogers)
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Met Foster, diens vrouw Wendy Cheeswood en Rogers' vrouw Su had Rogers na terugkeer in Londen na zijn studie in Yale tot 1967 het architectenbureau Team 4.
Biografische gegevens
Opleiding
AA School of Architecture (Londen)
Yale School of Architecture: afgestudeerd in 1962.
Yale School of Architecture, Yale University (New Haven)
geboren
Ingevoerd op: 2000-11-23; Laatste wijziging: 2018-01-11

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?