Mainmenu
1 / 1
Nationaliteit/school
Frans, Amerikaans
Saur: ab 1955 US-amer. Staatsbürger
Geboren
Blainville-Crevon (Seine-Maritime) 1887-07-28
Overleden
Neuilly-sur-Seine 1968-10-02
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
brother of Suzanne Duchamp, Raymond Duchamp-Villon en half-brother of Jacques Villon; brother-in-law of Jean Crotti (married to Suzanne Duchamp); cousin of Emile Frédéric Nicolle
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Académie Julian (Parijs)
Saur: er besucht de Acad. Julian, um sich auf die Aufnahmeprüfung an der EcBA vorzubereiten, an der er aber in Frühjahr 1905 scheitert.
Académie Julian (Parijs)
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Parijs 1904
    Saur: Im Herbst 1904 zieht er zu den beiden Brüdern nach Paris, um Maler zu werden.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
allegorie
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
futurisme, kubisme
Ingevoerd op: 1991-12-03; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?