Mainmenu
Kwalificaties
mezzotint-kunstenaar, reproductiegraveur, tekenaar, kopiist, illustrator
Veel van zijn reproductieprenten werden uitgegeven door John Boydell o.a. ‘A Collection of Prints engraved after the Most Capital Paintings in England’ in 1769. Maakte prenten naar o.a. Rembrandt en Van Huijsum. Earlom kopieerde veel werk van Hollandse meesters.
Nationaliteit/school
Engels
Geboren
Londen (Engeland) 1743
Overleden
Londen (Engeland) 1822-10-09
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1760 - 1822
ca. 1760-1822
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling, historie (genre), portret, stilleven, bloemstilleven, vruchtenstilleven, landschap (genre)
Ingevoerd op: 1991-12-14; Laatste wijziging: 2022-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?