Mainmenu
Kwalificaties
beeldhouwer, collagist, conceptueel kunstenaar, graficus, lithograaf, schilder, tekenaar
verkreeg in 1966 de Harkness-beurs (Harkness fellowship of the commonwealth 1966-1968); verkreeg ook bekendheid door zijn eigen 'visueel literair alfabet' waaraan hij van 1963 af aan werkzaam was (Scheen 1969-1970)
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Amsterdam 1938-09-05
Overleden
Nijmegen 1967-08-04
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Opleiding
Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers (Amsterdam)
als schilder autodidact; behaalde akte M.O. tekenen
autodidact
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
figuurvoorstelling
Ingevoerd op: 1990-10-30; Laatste wijziging: 2020-04-04

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?