Mainmenu
Nationaliteit/school
Italiaans
Geboren
Zola Predosa 1447/1450
born circa 1447 Zola Predosa/Bologna? (Saur 2004); circa 1450 (Thieme/Becker 1916, Witt Checklist 1978); 1450 (Bénézit 2006); c. 1447 in Zola Predosa (Bologna)(AKLONLINE November 2017)
Overleden
Bologna 1517-01-05
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
son of Marco Raibolini; father of Giacomo and Giulio Francia
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
christelijk religieuze voorstelling, historie (als genre), portret
Materiaal/techniek
terracotta
Product
ornament-ontwerp
Stroming
Hier wordt vermeld tot welke stroming een kunstenaar kan worden gerekend. Niet alle stromingen zijn ingevoerd, want de inhoud van dit veld is nog in opbouw.
School van Bologna
Ingevoerd op: 1991-12-15; Laatste wijziging: 2020-09-27

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?