Mainmenu

Thomas Girtin

man / Engels
Kwalificaties
aquarellist, schilder
Nationaliteit/school
Engels
Geboren
Southwark (Londen) 1775-02-18
Overleden
Londen (Engeland) 1802-11-09
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
in zijn jonge jaren raakte Girtin bevriend met Turner, toen zij beiden werkten als inkleurder van gravures. Turner zou over Girtin gezegd hebben "had Tom Girtin lived I should have starved." (Oxford Dictionary of National Biography)
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1794 - 1802
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
stadsgezicht
Opmerkingen
Joseph Mallord William Turner zegt over Thomas Girtin: "If Thomas had lived, I would have starved"
Ingevoerd op: 1991-12-15; Gewijzigd op: 2017-03-31

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?