Mainmenu
354315
1 / 1
Kwalificaties
kunsttheoreticus, museumdirecteur, docent aan universiteit
Neurath was filosoof, econoom en socioloog en lid van de Wiener Kreis, een groep wetenschappers die zich rond filosoof Moritz Schlick schaarde. Om cijfermatige informatie over de maatschappij inzichtelijker te maken voor een breed publiek ontwikkelde Neurath een systeem van pictogrammen voor beeldstatistiek: ISOTYPE (International System Of TYpographic Picture Education). Hij stichtte en leidde het Gesellschafts- und Wirtschaftmuseum (Museum voor Maatschappij en Economie) in Wenen. Hij stelde o.a. Gerd Arntz aan om de Isotypes vorm te geven. Arntz ontwierp ca. 4000 pictogrammen optimaliseerde samen met Neurath de ISOTYPE methode voor de beeldstatistiek. Doceerde sinds 1941 aan de Universiteit van Oxford.
Nationaliteit/school
Oostenrijks
Geboren
Wenen (stad) 1882-12-10
Overleden
Oxford (Engeland) 1945-12-22
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Otlet zou door zijn ideeën zijn beïnvloed
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Wenen (stad) 1925 - 1932
    Van 1925 tot de sluiting in ca. 1932 leidde hij het Gesellschafts- und Wirtschaftmuseum (Museum voor Maatschappij en Economie) in Wenen.
  • Den Haag (stad) 1934 - 1940
  • Groot-Brittannië 1940 - 1945
    doceerde in Oxford aan de universiteit
geboren
werkzaam in
overleden
Project
NOA
Ingevoerd op: 2007-02-19; Laatste wijziging: 2023-05-16

Reacties

Geen reacties

Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?