Mainmenu
Kwalificaties
aquarellist, schilder, etser, lithograaf, fotograaf
werkt als fotograaf in zijn studio 'De Industrie' in het begin van 1860er jaren
Nationaliteit/school
Nederlands
Geboren
Utrecht (stad) 1818-11-09/1818-11-11
Overleden
Utrecht (stad) 1893-07-09
Familierelaties
in dit veld wordt een familierelatie met één of meer andere kunstenaars vermeld.
vader van Dirk Peter en Ida van Lokhorst
Zie ook
in dit veld vindt u verwijzingen naar een groepsnaam of naar de kunstenaars die deel uitma(a)k(t)en van de groep. Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in werken van een andere kunstenaar voor hun rekening hebben genomen (zoals bij P.P. Rubens en J. Brueghel I).
Deze persoon/entiteit in andere databases
Biografische gegevens
Werkzame periode
1832 - 1893
ca. 1832-1893
Werkzaam in
Hier wordt vermeld waar de kunstenaar (langere tijd) heeft gewerkt en in welke periode. Ook relevante studiereizen worden hier vermeld.
  • Amsterdam
    vermoedelijk Amsterdam (Jacobs 2000)
  • Utrecht (stad) 1832 - 1893
    ca. 1832-1893. Documentatie fotocollectie Universiteitsbibliotheek Leiden meldt: " Hij had in Utrecht een steendrukkerij, " De Industrie" , aan de Voorstraat. In 1860 breidde hij die uit met een fotografische inrichting. Daar werd wel portretwerk gemaakt, maar hoofdzaak was het toepassen van de fotografie in de steendrukkerij. Hij maakte wrsch. als eerste na Mr. E.I. Asser in ons land fotolitho' s. Later had hij een fotografisch atelier aan het Predikheerenkerkhof, nadat hij de steendrukkerij had overgedragen aan K.A. Manssen. Die hield zich slechts een paar jaar met fotografisch portretwerk bezig."
geboren
werkzaam in
overleden
Onderwerpen
In dit veld worden de diverse onderwerpscategorieën of genres vermeld die in het oeuvre van de beschreven kunstenaar voorkomen. De inhoud van dit veld is doorgaans meer gebaseerd op het aanwezige beeldmateriaal in het RKD dan op de literatuur.
diervoorstelling (genre), landschap (als genre), heidelandschap, stadsgezicht, boerderijstilleven, stilleven, portretfotografie
Materiaal/techniek
waterverf, inkt
Ingevoerd op: 1992-01-12; Laatste wijziging: 2020-06-04

Reacties

Peter Notermans 04 maart 2019
De geboortedatum is 11 november getuige de tekst in de aangifte "ten zijnen huize bevallen is op den elfden dezer maand" bij de Burgerlijke Stand (Het Utrechts Archief).
Mijn selecties

Mijn selecties

Uw huidige selectie zal gewist worden. Wilt u doorgaan?